Ik ga een boek schrijven

Ik ga een boek schrijven. Althans dat maak ik mezelf wijs. Het kan ook zijn dat het een A4 wordt vol onzinnigheden. Want een echt verhaal uitvinden en neerpennen, daar zie ik mezelf nog niet toe in staat. In mijn hoofd wel, maar als het allemaal op papier moet komen, dan slaan de twijfels toe.

Een boek schrijven is niet zomaar een boek schrijven. Je moet een plot hebben, een personage uitwerken en een doel hebben. Ik heb dat alles niet, of toch niet helemaal. De voorbije weken heb ik veel nagedacht: een personage, zijn trekjes, zijn sterke en zwakke kanten, zijn karakter, … Ik denk dat ik het allemaal heb. Maar dan heb je nog geen basis om een boek te schrijven. Wat ik op dit moment heb, is een karikatuur van mezelf en een writer’s block.

Al na de eerste regels. Want ja, ik ben er wel degelijk aan begonnen: na weken vol inspiratie, een hoofd dat om loopt en goesting, ben ik er echt aan begonnen. Verse koffie, geen muziek, geen storende pop-ups op mijn scherm en schrijven. Want dat hoor je te doen als je je schrijver waant: schrijven!

Ik schreef en wiste mijn woorden, begon opnieuw en ging terug naar af. In mijn hoofd leek het allemaal zo gemakkelijk. Misschien zit mijn timing vandaag barslecht. Of is de koffie te weinig sterk. Of de inspiratie zoek, dat kan natuurlijk ook.

Een schrijver ben je om je woorden, niet om de gedachte dat je er een bent. Zo veel is al duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *