SMS-parkeren in Blankenberge

Ik heb een tweede verblijf aan de kust. Het is te zeggen: mijn ma woont in Blankenberge, dus mijn tweede thuis bevindt zich aan de kust.  Het gebeurt dus wel eens dat we, nu zeker met moeders nieuwbakken kleinzoon, de mama verrassen met een kort bezoekje in het restaurant waar ze werkt. Hallo zeggen, hapje eten en terug richting eerste verblijf. You know the drill.

Zo ook op 16 februari jongstleden. Een vrij drukke dag aan de kust, maar met wat geluk hadden we een parkeerplaatsje gevonden op wat later parking BL11 (aan de jachthaven) bleek te zijn. Verdorie, geen kleingeld op zak. SMS-parkeren dan maar, waarom niet, we zijn hippe jonge mensen en hebben een smartphone. We gaan potjandorie mee met onze tijd.

SMS naar nummer huppeldepup de code van deze parking, met uw nummerplaat en u bent vertrokken. Zo gezegd, zo gedaan. Piep piep. U bent niet geregistreerd, maar heb geen vrees: we helpen u daarbij als u ons belt.  Zo gezegd, zo gedaan. Een ‘vriendelijke’ dame aan de andere kant. Antwerpse zo blijkt.

Uw gsm-nummer, meneer?  Hadden jullie dat al niet?

Uw adres, meneer?  Voor wat hebt u dat nodig? O ja, voor de factuur.

Uw mailadres, meneer?  Heb ik niet (heb ik wel, maar ik spaar mezelf liever onnodige mails). Oja, u hebt dat nodig om de factuur te sturen. Waarom wou u dan mijn postadres? Of drijf ik het te ver?

Proficiat meneer, u bent nu geregistreerd en kan uw sms sturen. We bevestigen alles nog eens via sms ook. Tsjing tsjing. Enkele minuten aan de lijn (€ 0,77), enkele bevestigings-sms’en (€ 0,60) en dan vandaag, deze factuur:

Parkeren in Blankenberge

Tellen jullie even mee? 

  • Bovenstaande factuur (met al zijn absurde kosten)= € 8,35
  • Telefoontje voor registratie= € 0,77
  • SMS’en ter bevestiging= € 0,60
  • TOTAAL= € 9,72

U leest het goed: € 9,72 om 2u25 te parkeren. Een beetje van het goede te veel zeker?
Beste mensen die het parkeerbeleid in Blankenberge voeren, ik heb 2 kleine verzoekjes:

  • Evalueer de dienstverlening van uw dienstverlener eens, echt vriendelijk werd ik er niet geholpen. Vraag u ook eens af wat hun meerwaarde is? Ze bepalen mee het beeld van uw stad.
  • Voer SMS-parkeren in waar het te betalen bedrag rechtstreeks van mijn belwaarde gaat, lijkt mij makkelijker en toegankelijker.

Ik van mijn kant zorg er voor dat ik altijd kleingeld op zak heb. Dat lijkt me ook iets voordeliger. Of ik betaal niet en riskeer de parkeerboete van € 15,00. Zeg nu zelf: zo veel verschil maakt het toch allemaal niet, he?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *